OCA Breda
Wethouder van Haperenstraat 36c
4813 AM Breda
Telefoon: 076-5231940
E-mail: info@ocabreda.nl

Poliklinische revalidatie

De poliklinische revalidatie behandeling bij OCA Breda wordt uitgevoerd door een uitgebreid en op chronische pijn gespecialiseerd medisch team bestaande uit een revalidatie arts, fysiotherapeut, psycholoog, ergotherapeut en een bedrijfsfysiotherapeut.

Er wordt gestart met een revalidatie screening. Tijdens de screening wordt kennisgemaakt en wordt in een gesprek beoordeeld of er een indicatie is voor deelname.

Tijdens de intake die daarop volgt wordt een fysiek en mentaal onderzoek uitgevoerd. Door middel van een baseline meting bepalen we in samenspraak met de patiŽnt het behandelplan. Aan het einde van de intakefase beoordeeld de revalidatie arts de klachten en
  wordt het behandelplan vastgesteld.

Tijdens de intensieve fase wordt gewerkt aan het herstel van belastbaarheid. Fysieke trainingen wordt gedoseerd toegepast om de fysieke belastbaarheid te verbeteren. Dit is afgestemd op de eisen die de dagelijkse activiteiten aan de patiŽnt stellen.

De ergotherapeut komt bij de patiŽnt aan huis en leert de patiŽnt hoe activiteiten beter, effectiever en veiliger uitgevoerd kunnen worden. De psycholoog coacht de patiŽnt in dit proces en geeft inzicht in welke factoren bij de patiŽnt van invloed zijn om beter te kunnen functioneren in zijn/haar sociale omgeving.

Het multidisciplinaire team zorgt voor een adequate afstemming tussen de verschillende programma onderdelen van de patiŽnt, bespreekt met elkaar het resultaat en past de behandeling aan indien nodig.